3.Toprağı beslemek.
Çok güzel bir alışveriş aslında: Biz toprağımızı besleyeceğiz ki toprağımız da bitkilerimizi dolayısıyla hem bizim bedenimizi hem de ruhumuzu beslesin! Toprağımızı beslediğimizde toprak için gerekli olan minerallerin ve temel elementlerin (demir, azot, fosfor gibi) toprağımızda eksilmemesini sağlarız. Bu şekilde toprağımızdaki faydalı mikroorganizmaları ve solucanları, böcekleri de beslemiş oluruz.Nasıl mı besleyeceğiz?
Bir çok yolu var. Toprağımızı iyi çürümüş, fermente olmuş hayvan gübresiyle, mümkünse ev yapımı kompostla yoksa güvenilir bir kaynaktan edineceğimiz kompostla, evde biriktirdiğimiz kahve telveleri ve çay demleriyle, odun külüyle, kış öncesi toprağa attığımız yeşil gübre oluşturan tohumlarla, yumurta kabuklarıyla besleyeceğiz. Tabii ki burada miktar açısından en büyük besleyiciler gübre ve komposttur.
Bunların yanı sıra yavaş salınımlı akıllı gübreler de kullanabiliriz.
Unutulmaması gereken ilk şey ise toprağımızı beslemeden önce mutlaka kir ve birikintilerden, yabani otlardan temizlememiz gerektiğidir.
İkinci unutmamamız gereken durum ise gübre, kompost ya da çay demi gibi tüm besin kaynaklarını önce toprakla karıştırıp sonra toprağa eklemek gerektiğidir. Bu şekilde fazla besin ile toprakta var olan bitki köklerini de yakmamış oluruz. her şeyin azı karar çoğu zarardır.
Şu konular da ilginizi çekebilir:
Nisan ayında bahçede yapılacak işler-1 (bahçe temizliği, çim bakımı)